Årsmöte lördagen den 13 maj 2017 med vårutfärd till Roskilde med omnejd.

Till Svensk-Danska Föreningens medlemmar
Härmed inbjudes medlemmarna i Svensk-Danska Föreningen
till årsmöte lördagen den 13 maj 2017
Årsmötet äger rum ca kl. 13.00 Overdrevs Kro Roskildevej 513 (landevejen mellan Ringsted och Roskilde).
I anslutning till årsmötet inbjuder vi till en trevlig vårutfärd till Roskilde med omnejd.
ÅRSMÖTE och BUSSRESA PÅ SJÄLLAND
VÄLKOMNA! RÖD-VIT OCH BLÅ-GULT TRÄFFAS ÅTER TILL EN TREVLIG
BUSSRESA MED RIKT INNEHÅLL OCH NYA MÖTEN.
LÖRDAGEN DEN 13 MAJ 2017 AVRESETID: 08.30
Avresa: MALMÖ OPERA tidigare Stadsteatern (Parkeringsplatsen) Fri parkering.
Med smak och tradition hälsas vi välkomna! Vi har då redan tagit plats i vår buss och färdas snart västerut över ”bron”. Tänk – 17 år sen den invigdes! Vad har bron betytt kan man fråga? För oss – just idag – bara positivt, eller hur?
Färden går via Roskilde där vi beser den kungliga gravkyrkan. Här vilar närmare 40 kungar och drottningar. Hur underligt det än låter håller konstnären
Björn Nörgaard på att förbereda det nuvarande ”drottningparets” sarkofag.
Till Overdrevs Kro – ”En Kongelig previligiered landsvägskro” utanför Ringsted går sedan färden där vi serveras dagens goda lunch. Här hålles också FÖRENINGENS ÅRSMÖTE kl. 13.00. Adress: Roskildevej 513
(landevejen mellan Ringsted och Roskilde).
Inte långt från vårt ”spisested” ligger det sevärda Sporvejsmuseet i Skjoldenaesholm. Med stor entusiasm visar man här upp en av världens finaste samlingar av spårvagnar. Mitt i skogen har men byggt en spårvägslinje.
Köpenhamnarna är lyriska över att få åka i ett ekipage som en gång gick till och från Rådhuspladsen. Men även Malmöborna blir nostalgiska. Tänk att få åka i en äkta ”4:a” från Gustav Adolfs Torg till Limhamn. 1973 försvann den.
Men här dyker den upp igen. Hoppas bara den kommer i tid idag…?
Museet byggs ständigt ut och man blir varje år imponerad, allt i syfte att påminna om spårvagnens historia. Har den månne en framtid kanske?
Så har eftermiddagen begynt och vi känner säkert snart att det skulle ”sittabra” med kaffe och dopp. Inne i den djupa skogen ligger den idylliska Gyrstinge Skovskro. ”Kaffe og lagekage” eller något annat gott står på bordet.
Härefter ställer vi färden hemåt igen. När flygplanen går ned för landning påKastrup och brons pyloner sträcker sina raka ryggar mot himlen, ja då vet vi att vi snart är i den lilla ”storstaden”. Lockar den? Det är i alla fall en utmärkt
utgångspunkt för att nå trevliga resmål. Som till exempel dagens.
Vi är snart åter vid Operan och då är klockan ca. 19.30.
900:- inkl. moms vid minst 40 personer SPECIFIKATION: BUSSRESA, BRO-VÄGAVGIFTER, RESELEDARE,
ENTRÉER, MÅLTIDER: Lunch inkl. dryck, eftermiddagskaffe med dopp.
Reservation för ändringar i program som i dagsläge inte kan förutses förbehålls arrangören.
Teknisk arrangör: res & se´s Lennart Torgeby Production, Malmö